19-11-04

Echte frieten

Dieet of geen dieet, af en toe moet je eens lekker kunnen zondigen en ne goeie friet hoort daar zeker bij. Ok, ik weet het, je kan ook frieten maken in de oven met wat olijfolie en heel veel geduld, maar ik hunkerde naar de frieten van weleer. Je kan natuurlijk altijd naar de frituur stappen, maar tegen dat je thuiskomt smaken die ook niet echt meer zoals het moet, zelfs al maak je een luchtgat in de verpakking. Gewapend met een heus frietsnijmachien van heeeel lang geleden en een paar flinke frietaardappelen heb ik mn eerste poging gewaagd en die viel goed mee. Aardappelen schillen, afspoelen en heeeeel goed drogen is alvast een goed begin. Vervolgens de truuk met de duif: voorbakken. Ik heb voorgebakken op een 140 graden tot ze zowat glazig begonnen te worden. Effe laten afkoelen, een minuutje of twintig geloof ik en dan een tweede bak op een 180 graden of meer. En dan die geur..Zaaaaaaaaaalig..net zoals vroeger...alleen jammer dat je m drie dagen later nog ruikt ;-)

11:40 Gepost door Koenie | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

Frietsnijmachien???? Hoi,
Gelijk heb je hoor, maar één ding zou ik veranderen : ZELF DE FRIETJES SNIJDEN!!!!!

Gepost door: Koen Vansteenkiste | 23-11-04

Frietvet Voor mij ook heel belangrijk: zelf petatjes kiezen (liefst frietpetatten die groot zijn), zelf snijden en bakken in goei frietvet. Trend is nu om in olie te bakken, maar om de smaak van vroeger (ons bomma) echt te proeven bak ik ze het liefst in echt frietvet. Ossewit gebruik ik altijd, no compromises!
Ongezond? Foert, als ik fritten eet thuis moeten het er goei zijn.
PS ik bak voor op 150, afbakken doe ik ook op 180.
Greetings from the FritJedi,
May The Frit Be With You!

Gepost door: Dave Dirckx | 16-12-04

ossewit?? hallo daar,
jullie hebben het over ossewit en ik zou willen dat ik ze daarin kon bakken als ik het maar kon vinden!!@!!
wie kan mij helpen?

Gepost door: mijke | 16-06-08

De commentaren zijn gesloten.