19-11-04

Rode pasta

Je hebt gegenwoordig pasta in alle kleuren en je hoeft er niet voor bij de pastaboer op de markt langs te gaan: in den Delhaize hebben ze rode van paprika), zwarte (van inktvisinkt) en groene (basilicum). Ik heb de rode eens geprobeerd en dat viel goed mee, al is hij een tikkeltje broos wel. Als saus had ik een salami-bacon kaassaus op basis van koffiemelk..Moet kunnen he, is in elk geval goedkoper dan die light room. Men neme enkele schelletjes salami of iet van een zestig gram, een pakje baconblokjes, een ui, wat champis, een lepel tomatenpuree, 60 geraspte kaas (rookkaas zei t oorspronkelijke recept, maar als t maar afsmaakt is t goed he) en wat look. Braad de uien, kap het vlees erbij en de champi en wat geperste look en laat goed bakken. Kap er dan twee theelepeltjes bloem en de tomatenpuree over en roer goed om. Vervolgens kap je er 375 cc koffiemelk bij (die flesjes zijn meestal maar 200cc, dus ik heb aangevuld met gewone melk) en dan een 60g kaas die je al roerende laat smelten. Kruiden mag met wat cayennepeper. En dat heet dan lekker he!

11:55 Gepost door Koenie | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

ja jongen en ik zitte kik ier mé min stutten...
ne maat van me die ook een Italia-frak gewordne is al dan neitdoor zijn ega, heeft eens zelf gekleurde pasta gemaakt...ie heft zo'n masjien...

Gepost door: cms | 19-11-04

ondertitels Euh, tis niet ondertiteld maar stutten dat zijn boterhammen geloof ik he :-) Kan ook lekker zijn hoor! Steek ze voor de lol eens in de oven met wat kaas.

Gepost door: Koenie | 23-11-04

De commentaren zijn gesloten.