05-01-05

Oud en nieuw

Allereerst mijn beste wensen voor het nieuwe jaar he..en dat we ze nog lang mogen mogen enzo. Voor ik met een serietje 'day after' recepten begin, wil ik nog eerst het relaas doen van mijn culinaire escapade op oudjaar. Zoals je bij wel meer mensen hoort, is er een tendens naar zo min mogelijk stress: traiteurs, kant en klaar, uit eten...ik koos voor een combinatie van de dingen..Als voorgerecht had ik een mengeling van toostjes: wat zwanworstjessla, garnaalsla, kaviaar (of wat daar voor moet doorgaan, maar ik ben er even goed zot van) en warme zakouskis (sorry voor mn Grieks) van de GB...normaal zitten er 12 in zo een pak, maar ik had weer pech natuurlijk..och ja. Ik heb ze gevuld met garnaaltjes die ik even had opgebakken en dan overgoten met wat visbouillon die ik vervolgens bond. Makkelijk, maar best smakelijk. Ik had ook nog kleine worstenbroodjes willen maken door wat zwan worstjes in bladerdeeg te wikkelen, maar dat werd wat te veel..we waren maar met ons tweetjes he. Ik heb dan maar gewoon een paar zwanworstjes (de kleintjes) in zo een zakouski gepropt. Vervolgens was het tijd voor een voorgerecht: meloen met eendeborst uit den aldi. Meeeeeeeega cliché dus, maar heel rap gereed natuurlijk en op die eendeborst van de aldi was echt niks aan te merken: 95g voor 2.69€, een koopje. Vervolgens een soepke: Agnes Sorelsoep van Covee. Klinkt wel origineler dan kreeftensoep he. Ik heb al verschillende recepten voor die soep gelezen, maar in die van de Covee zit vooral kip, champignon en rundstong..en smaakt prima. Dan het hoofdgerecht..oh jee...Bambi, allee hindefilet. Volgens de boerinnenbond moet je per halve kilo een 25 minuten rekenen..op hoeveel graden zeggen ze niet, dus ik heb maar voor tweehonderd geopteerd, nadat ik het eerst had aangebakken in de pan uiteraard. Tja, noem me geciviliseerd, mar die bloedende homp die na een dikke dertig minuten uit de oven kwam was me echt te bleu en ik heb t dan maar terug in de oven gestoken, was nog niet echt goed en uiteindelijk heb ik dan maar de boel in steakjes gesneden en wat aangebakken in de pan..de kroketten mochten niet koud worden he. Als saus had ik zo een bokaal boschampi's van Carrefour gekocht, aangebakken en dan met wat wildfond en rode wijn een saus van proberen te maken, wat overigens geen spectaculair succes was, maar ja, probeer maar eens te koken met al die champagne in je lijf he...Als nagerecht had ik in de Carrefour profiterollekes gevuld met vanilleijs op de kop getikt. Je kreeg er ook twee zakjes chocoladesaus bij die je bain marie moest opwarmen. Het waren twee zakjes en in het midden was een scheurstrook. Ik zal voortaan de goeie raad van mn tante herinneren (nee, die heet ni Kaat) en een schaar gebruiken in plaats van te scheuren..zelfs al is er een strook. Het zakje was namelijk beschadigd en is uitgelopen in de bain van ons marie..zucht...op naar 2005 en smakelijk!

10:25 Gepost door Koenie | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.