21-01-05

Lezersrecept: rijst met tomatensalsa

Alweer een recept van een trouwe bezoeker:
 
Onderstaand recept is prima te gebruiken door iedereen die minder vet wil gebruiken in zijn/haar warme maaltijd. Voor een sporter (die veel energie nodig heeft) is deze hoeveelheid voldoende voor één persoon. Kleine eters kunnen met z'n tweeën hiervan eten. In dat geval is het wel belangrijk meer groente te gebruiken in de vorm van bijvoorbeeld een salade en de hoeveelheid vlees kan verdubbeld worden. Met deze aanpassingen past het recept ook in een vermageringsdieet.

Ingrediënten:
15 gram margarine
75 gram kipfilet in blokjes
1 sjalotje fijngesneden
1 kleine groene paprika in blokjes
1 stengel bleekselderij in schijfjes
2 plakken (= ± 30 gram) schouderham in reepjes
œ teentje knoflook uitgeperst of 1/2 theelepel knoflookpoeder
œ eetlepel cajunkruiden
œ blik (= ± 200 gram) gepelde tomaten in blokjes met vocht
200 ml water
100 gram zilvervliesrijst
1 bosui in ringen

Bereidingswijze: Laat de margarine smelten in een braadpan en bak hierin de kipfilet. Bak het sjalotje, de paprika en de bleekselderij 5 minuten mee. Voeg de ham, de knoflook, de cajunkruiden, de tomaten met het vocht, het water en de rijst toe en roer het door elkaar. Breng het gerecht aan de kook en laat het vervolgens, met een deksel op de pan, op een laag vuur in 25 minuten gaar worden. Garneer het gerecht met de bosui.

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 35 minuten

Variatietips:
Vervang de kipfilet door rundergehakt, tartaar of blokjes tahoe gemarineerd met ketjap.
Gebruik van alleen kipfilet (100 gram) is ook mogelijk.
Vervang de ham door rauwe ham of rookvlees.

Voedingswaarde:
Energie: 624 kcal / 2611 KJ
Koolhydraten: 83 gram
Vetten: 17 gram
Eiwitten: 34 gram

11:21 Gepost door Koenie | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.