09-02-05

Pasta champimati

Er is leven na pasta bolognese, echt waar. Maar al te vaak kom ik op allerlei forums verzuchtingen tegen van mensen die wel eens wat anders willen eten dan gewone spaghetti bolognese en ik kan ze geen ongelijk geven. Voor pasta champimati (eigen naam, noem het zoals je wil) heb je bijzonder weinig nodig: een blik champignonsoep, wat champi's een blik tomaten, kippeborstfilet (een 150-200g pp) in blokjes gesneden, eventueel een sjalotje en wat look en eventueel wat kruiden. En pasta natuurlijk, maar daarin laat ik je de keuze. Bak de kip samen met de champignons (best wat kruiden met pezo of kippekruiden) tot ze langs alle kanten wit ziet, kap er vervolgens de tomaten uit blik over en meng het goed tot het allemaal wat glad is en kap er dan een paar lepels van het blik champignonsoep bij. Hoeveel lepels dat moet je zelf proeven en hangt een beetje af van wat je wil dat overheerst in smaak: champi of mati. In principe volstaat een derde of een vierde van het blik. Kruiden met italiaanse kruiden, maar niet te veel, anders gaat die smaak weer overheersen. Het is een subtiel balet he. Oh, dit gerecht zou ook nog ww-vriendelijk zijn.

15:37 Gepost door Koenie | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.