17-02-05

Gevulde paprika

Een klassieker eigenlijk: paprika gevuld met een mengsel van gehakt en rijst (naar smaak te vervangen door koeskoes, quorn,...) en toch vind je vaak mensen die de meest onmogelijke dingen doen om die paprika kapot te krijgen; koken in water, grillen...allemaal echt niet nodig hoor. Dit is mijn versie: neem per persoon een paprika (in den aldi kan je ze met drie tegelijk kopen in drie kleuren, das leuk, heb je afwisseling), eveneens een 150g gehakt pp, wat geraspte (light natuurlijk) kaas, eventueel wat champignons, een blik tomaten (eventueel al gekruid, das makkelijk) en wat room (een 50cc light room). Bak het gehakt met de champis en kap er ook een zakje rijst bij (zonder het zakje, maar mijn losse rijst was op), een 100g losse rijst dus. Laat de rijst wat glazig worden en kap er dan het blik tomaten over en giet er een klein beetje water bij (liefst kokend, dan moet je niet lang wachten). Alles lekker laten garen en kruiden met bijvoorbeeld Griekse kruiden (das hetzelfde als italiaanse kruiden vermoed ik, ik heb beide gekocht aan een kruidenkraampje op de vogelmarkt en ik merk geen verschil). Snij de paprika in twee. Jaja, je leest het goed, gewoon in twee snijden in de lengte en de zaadbrol en het steeltje verwijderen. Vul de paprika en leg in een ovenschotel. Rijkelijk overstrooien met de geraspte kaas en de rest van het vulsel kap je er rond en overgiet je met de room. Drie kwartier in een oven van 200g zijn ruim voldoende. Als je die paprika-set uit de aldi neemt, kan je die gele paprika in blokjes snijden en ook nog onder de vulling mengen. For the record: ik eet lieftst de groene paprika.

14:26 Gepost door Koenie | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |

Commentaren

suuper lekker recept!

Gepost door: Isabelle | 18-10-06

Ik heb het geprobeerd en ik moest kotsen (overgeven/braken).

Gepost door: bart | 25-07-07

Wel Bart, neem volgende keer vers gehakt uit de winkel ipv de kat van je buren in de blender te steken...

Gepost door: ikke | 26-08-07

steeltjes koen: ik snij de papri's in twee te beginnen bij het steeltje,dus steeltje ook in de helft en laten zitten:de vulling loopt niet uit en de steel droogt uit in de oven en kan weggeplukt en weggegooid worden als alles gaar is. GRTZ,Thieu

Gepost door: Mathieu | 18-10-07

ik heb het geprobeerd en heb er mee gescoord!

Vanavond moet ik dubbele portie maken, omdat de mama het ook wil proeven... ;-) zou er een patent opnemen, was ik van jou ;-)

Gepost door: ingrid | 01-10-08

vrouw kan niet koken dit is gewoon heerlijk , ik score er werkelijk mee, iedereen vind het lekker, is het omdat mijn vrouw niet graag kookt en lui is, of omdat het werkelijk lekker is? Het zal het 2de wel zijn. het is mega lekker Groeten Koen de wattman

Gepost door: koen de wattman | 19-12-08

even reageren dit is het enigste wat mijn man kookt en hij kookt om de 6 maanden is 1 ding en ja het is lekker .ik lui ik kook elke dag en zorg oo voor 3 kinderen en heb 3 jobs.

Gepost door: koen de wattman | 19-12-08

kaken-met sous een poep drol en dan een beetje apelsap

Gepost door: jullie stinken | 15-03-10

Fantastisch recept, ik maak het minstens 1 keer per maand voor mijn vrouw en mij!

Gepost door: Martijn | 16-05-13

De commentaren zijn gesloten.