11-03-05

Cash & Fresh no more

Vanmorgen in de krant gelezen dat Delhaize Cash & Fresh heeft overgenomen. Ik betreur dat. Niet dat ik vrees dat er vestigingen zullen sluiten of personeel wordt ontslagen, wel dat er alweer een supermarkt uit het straatbeeld verdwijnt. Wie kent nog de Edi, Bonni, Unic, Nopri/Sarma van weleer...Allemaal gezellige buurtwinkels die opgeslorpt werden door tja...
Het vervelende is dat je op den duur overal hetzelfde vindt en die winkels zich in niets meer onderscheiden. En het aanbod in Belgische supermarkten is al zo bedroevend tegenover dat in Nederland (ja ik weet het, daar ga ik weer). Waar kan je hier in België bivoorbeeld nog Gatorade kopen??? In de carrefour en delhaize alvast niet...in Nederland heb ik t wel gevonden en het rare is dat die flesjes tweetalige opschriften bevatten (NL-FR) en dus duidelijk voor België gemaakt zijn...toch?
Ach ja, wat ik vooral heel leuk aan de Cash en Fresh vond is dat je er elke week een gratis produkt krijgt; een pot mayonaise, een stuk chocolade..benieuwd of dat behouden blijft onder het nieuwe bewind...ik zou er mijn geld niet op zetten. Veranderingen..pfff.

09:56 Gepost door Koenie | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

Proficiat Hallo Koen, heb nu reeds een aantal artikels op je blog gelezen en de critiek (zowel positief als negatief) vind ik echt goed. Zelf heb ik ook een blog zoals je kunt zien, maar ik deel je kookpassie! Heb je blog tussen m'n favorieten gezet. Hopelijk vind je het niet erg. Succes nog toegewenst en... je hebt een nieuwe trouwe lezer gevonden! Ciao!

Gepost door: Martin | 12-03-05

Tof Das leuk! Bedankt, ik heb jouw blogje ook gelinkt.

Gepost door: Koenie | 14-03-05

AH, SDB en andere... Idd Koenie, vroeger hadden we hier ook nen bonnie en dat was altijd plezier als we daar langs gingen: vriendelijke bediening, niet (veel) duurder dan elders, spaarzegelkes én goeikope snoepekes!
Nu schiet er hier alleen nog nen Shopwell over, maar da's toch ni hetzelfde zenne, m.a.g. dat ik in't dorp mijn boodschappen ni meer doe.
Aangezien mijn schoonouders in Essen wonen, heb ik nu de gelegenheid om iedere weekend de boodschappen te doen in Roosendaal en omstreken; en idd, daar is de keuze toch uitgebreider zenne én voor minder geld allemaal. bv Senseo-koffie: die 3 "nieuwe" smaken die nu gelanceerd worden in België, die koop ik al bijna een half jaar in Nederland. bv chocomelk van INZA (in1l flessen): bijna niet te vinden in België, terwijl ie gemaakt wordt in Schoten (!), maar wel in NL, én goedkoper als hier bij ons.
En plus, zijn de supermarkten (Albert Heyn, Super De Boer, Agrimarkt, Dirk, ...) over het algemeen verzorgder én de bediening is tip top... Misschien kunnen die van de Colruyt, GB, ... eens op weekcursus gaan bij onze Noorderburen? :o)

Greetz,
xxx Leske

Gepost door: Leske | 27-07-05

beste koenie, mss heb jij je ogen wel niet goed opengetrokken als je door de delhaize loopt, om je voorbeeld van Gatorade te gebruiken, ieder filiaal van delhaize heeft dit product in assortiment, zowel de supermarkten als de ad's als de proxy's, enz...ook delhaize gaf tot voor kort iedere week een gratis artikel weg, trouwens , de meeste van die cash fresh winkels worden omgedoopt tot AD delhaize, welke onder zelfstandig beleid zitten en niet onder dirtect beleid van delhaize zelf, deze zelfstandigen brengen vaak een eigen folder uit waar ook gratis artikels worden weggegeven...als je dit dan zo betreurt...je betreurt ook dat de grote ketens de kleinere steeds opkopen, dit ligt enkel en alleen aan de mega ketens die in belgie vestigingen neerplanten, delhaize is authentiek belgisch, heeft hier zijn roots, carrefour, colruyt, lidl, aldi, spar,... zijn allemaal buitenlandse bedrijven, als delhaize wil kunnen blijven opboksen tegen die mega discounters ( die trouwens belachelijke lage kwaliteit beiden-- dat dit trouwens toegelaten wordt in belgie, met al onze kwaliteitsnormen-- dan hebben ze wel geen keus dan de kleinere opkopen, de wet van de sterkste, deze geld trouwens overal, we leven nu eenmaal in zo een wereld...deal with it!

Gepost door: davy | 27-02-07

De commentaren zijn gesloten.