07-04-05

Koenie pie

Shepherd's pie, cottage pie...3,14 pi...Weer zo een typisch recept waar je alle kanten mee uit kunt, op voorwaarde dat je een goede basis hebt. Die basis is vlees en voor koeniepie gebruik ik 3-400g gehakt  (welk maakt ni zo uit) dat ik samen met wat champignons aanbak in de pan en vervolgens overgiet met een sausje: vleessaus, braadsaus, bouillon..maakt niet echt uit. Ik had nog een pakje hachéesaus liggen dat ik in Nederland had gekocht, maar dat kan ik niet echt aanraden..smaakt nogal zurig..Laat t vocht/saus wat inkoken en doe het mengsel in een ovenschaal. Vervolgens leg je hier een laag bladspinazie (klaargemaakt en uitgelekt) op en eindigen doe je met een laag puree. Alles in een oven van 200 graden en een dik half uur zou moeten volstaan voor een lekker bruin korstje. Zorg dat je niet te veel brokjes bevat, maar maak m niet te smeuig want t stoomt en kookt allemaal nog he. Sommige mensen kappen ook nog paneermeel en/of geraspte kaas op de puree, maar dat zou ik eerlijk gezegd niet doen.
En dan kan je variaties beginnen verzinnen he: kippegehakt met een laagje wortels, americain natuur met een laag tomaten/paprika...of vis ipv. vlees..kan allemaal. Ook een gehakt met daarop rode kool en dan puree kom je vaak tegen als recept..Wie weet er nog?

11:36 Gepost door Koenie | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.