07-04-05

Way of de worst

Net zoals je bij het inrichten van je huis (ik sta op verhuizen) soms afstand moet kunnen nemen van het traditionele, logische, voorspelbare..moet je in de keuken ook af en toe eens nieuwe dingen met oersaaie/klassieke producten proberen. Een tijdje terug kocht in in de Colruyt een zak met twintig kippeworsten (hadden natuurlijk ook gewone worsten kunnen zijn). Een worst, denk je dan, dat bak je met aardappelen, groenten, eventueel (groenten)puree en een sausje. Maar als je dat tien keer moet doen of als je meer dan twee keer per week aardappelen eten (zoals ik) te veel vindt, moet je afstappen van dat klassieke vlees groenten patat beeld. Kippeworsten bestaan uit kippegehakt, jawel..Beshouw t als gehakt in een handige portioneerbare verpakking. Je kan er (wel eerst ontdooien he) dan allerlei leuke dingen mee doen: kippeworstballetjes (hoewel t natuurlijk eerder plakjes zijn) in selder met bechamelsaus of tomatensaus; met gnochi en spinaziesaus, in risotte met wat leuke groentjes zoals paprika, wortel,...Je kan de worst ook op witloof met wat citroen op grootmoeders wijze stoven of je zou er brochettes mee kunnen maken en die lekker grillen. En dan kan je natuurlijk ook nog altijd worstenbroodjes er mee maken..Zo zie je maar he, twintig worsten, tien keer zoveel mogelijkheden.

11:26 Gepost door Koenie | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.