31-05-05

Portugese steak

Ik ben geen biefstuk fan..de beste biefstuk die ik ooit tot twee dagen achtereen gegeten heb was in een Belgisch restaurant in Thailand...sindsdien smaakte steak nooit hetzelfde (de slechte steak ooit was in California, maar die hebben daar nu eenmaal de neiging om hun vlees te verbranden). In Portugal heb ik ook heel lekkere steak gegeten, zo in een ovenpannetje en met een laagje ham errond..het recept heb ik nooit gevonden, maar dit kwam toch al een beetje in de buurt. Je moet de steak eerst marineren in een mengsel van wat olijfolie, look (ik nam vier tenen, maar minder mag natuurlijk ook), een lepel paprikapoeder, een koffielepeltje zout en een klein flesje witte wijn (250cc). Volgens het recept moesten er ook 'crushed chili flakes' bij..en ik heb dan maar een lepeltje portuguse kruiden er bij gekapt (helaas wel wat te pikant, maar ja). Na zes uur ijskast braad je een fijngesnipperde ui (en zoals ik deed wat paprikareepjes) in de pan en doe je daar de steak bij die je effe aanbakt. Vervolgens kap je de marinade erbij en laat je alles wat opslorpen (zo stond t toch in het recept). Het is eens iets anders en zeker niet slecht. Volgende keer ga ik de ui wel wat groter laten (ringen zijn beter).

11:05 Gepost door Koenie | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.