06-06-05

Pizzabrood

Waarom gemakkelijk doen als moeilijk ook kan? Pizzabrood is geen stuk brood waar je wat overschotjes op kapt gemengd met tomatenpuree..neen! Men neme een cilindrisch brood (een buisvormig brood dus), naar het schijnt heet zoiets ook wel casinobrood..bij mij in de bakker kwam enkel melkbrood in aanmerking voor die vorm (en duur: 2.63 eruo! voor een brood???)
Anyway, wel een ongesneden brood kopen natuurlijk. Snijd de zijkant eraf langs één kant (ongeveer twee-drie cm) en hol het brood voorzichtig uit. Laat wel nog een randje zodat het stevig genoeg blijft. Meng vervolgens een 300g gehakt met wat salami, paneermeel, paprikareepjes (best eerst wat opbakken), champi's, ananasstukjes en een vier-vijf lepels tomatenpuree of als je nog een restje hebt staan; rode pesto. Kwak dit in het brood, druk het goed aan en snij de overschot van het brood (de niet gevulde rest dus) weg en maak het brood terug dicht met het dekseltje dat je daarstraks hebt afgesneden en wat tandenstokers. Oven voorverwarmen op 180 graden en veertig minuten laten bakken, wel afgedekt met zilverpapier. Dan nog eens een half uur bakken zonder zilverpapier en de laatste minuut enkele plakjes kaas (jonge of cheddar) erop leggen. En het resultaat..wel het brood heeft een droge, stevige pizzabodem smaak en de vulling..beter een paar minuten te veel dan te weinig opzetten, vooral als je het een halve dag in de ijskast hebt laten staan..En zorg dat je een goed mes hebt, want mijn elektrisch snijmes begon verbrand te ruiken.

12:02 Gepost door Koenie | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.