16-06-05

Penne met baconricotta

Soms mislukt er wel eens wat...nu ja, een geboren perfectionist als ik zegt dat mn altijd altijd mislukt, maar soit: penne met ricotta, bacon en kerstomaatjes. Nog nooit ricotta geproefd bij mijn weten, maar in de Carrefour zag ik die potjes staan dus ik dacht van 'laten we het eens proberen': Dit heb je nodig:   Penne met ricotta en basilicumsaus
Voor 4 pers.
* 1/2 el olijfolie
* 3 plakken bacon, grofgehakt
* 3 tenen knoflook, geplet
* 1 ui, gesnipperd
* 2 lente-uien, gesnipperd
* 250 g ricotta (eventueel cottage cheese)
* 1/2 bosje basilicum, in reepjes (ca. 30 g) en extra om te garneren
* 350 g penne
* 1/2 bakje kerstomaten, gehalveerd
* 50 g grofgeraspte (Parmezaanse) kaas
* zout en versgemalen zwarte peper
Verhit de olie in een koekenpan en bak de baconreepjes met de knoflook, ui en lente-ui tot de ui goudbruin en zacht is. Haal de pan van het vuur. Doe de ricotta en basilicum erbij en klop het geheel glad. Kook de pasta beetgaar en giet hem af. Bewaar 100 ml kookvocht en meng dit door de saus. Breng op smaak met zout en peper. Schep de saus en de tomaten door de pasta. Garneer met extra versgemalen zwarte peper, reepjes basilicumblad en kaas. 
Wat was er nou mislukt? Wel de kaas was nogal zwaart en niet mooi glad. Van smaak viel het allemaal nog wel mee, maar mn maag kon er toch niet goed tegen en ik denk niet dat ik het nog eens ga maken op deze manier...

11:30 Gepost door Koenie | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.