16-06-05

Tonijnlasagne

Lasagne met tonijn dus, lekker mager, lekker gezond. Ik was eerst van plan van die lasagne in een langwerpige vorm te maken, maar ik had iets te veel tonijn genomen en heb maar de gewonen ovenschotel gepakt..Maar soit, tonijn is vis en das ni slecht en dus kon het ni zo veel kwaad dat we wat te veel hadden. Volgende hoeveelheden zijn voor twee personen: neem per persoon een klein blikje tonijn (eventueel in olie, al ben ik daar zelf niet zo voor) en bak dit samen met een klein blikje champignons en een fijngesnipperd uitje in de pan. Als de ui glazig wordt kap je er een klein flesje witte wijn over (250cc). Maak ook een portie bechamelsaus die je wat op smaak brengt met wat 'eigen nat' van de tonijn. Boter een ovenschaal in en leg daar afwisselend een laag tonijnmengsel en een laag bechamelsaus in. Als kers op de taart kan je wat (light) geraspte kaas erbovenop strooien. Je hebt tegenwoordig van die superhandige lasagne blaren die je niet moet voorkoken en die op een goeie 20 minuten klaar zijn in de oven (als je er saus op kapt tenminste). Ik heb dit recept ook van het net geplukt en wat mij er in stoort is dat de tonijn en de witte saus te veel van elkaar gescheiden zijn. Ik zou alles bij elkaar kappen en oh ja, wat kruiden met basilicum.

11:26 Gepost door Koenie | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.