15-07-05

Egyptische aubergine schotel

Lekker lekker lekker voor drie-vier man: je neemt twee zakjes basmatirijst, 300g gehakt (vb lamsgehakt aangezien het egyptisch is, maar hoeft niet), twee eieren, een goei grote aubergine en wat kruiden zoals cayennepeper.
Kook de rijst, bak het gehakt rul (kruid naar smaak met iet pikant of exotisch), doe er eventueel ook wat champi onder. Snij de aubergine in schijven, kap er wat zout op en wentel ze in bloem en bak ze tot ze goudbruin zijn. Leg een laag gekookte basmatirijst in een ovenschaal, daarop het gehakt, dan de aubergines, dan weer gehakt en eindigen met rijst. Giet hier twee geklutste eieren over en zet het geheel gedurende een half uur in een oven van 200 graden tot de boventop lekker bruin ziet. Nadeel is wel dat die boventoplaag rijst wat hard wordt, maar echt storen doet da niette..Je zou denken dat alles uit elkaar valt als je het verdeeld en op je bord schept, maar niets is minder waar: het schept net zo goed als een goeie lasagne!

11:20 Gepost door Koenie | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.