26-07-05

Courgettecake

Ideaal als hapje bij de bbq, samen met wat olijven en ander mediteraans genot natuurlijk.

Nodig voor 4 à 6 personen

 

-         200gr gezeefde bloem

-         1 zakje gist

-         4 eieren

-         250g courgettes + 2 lepels parmezaan

-         150g ardeense/gerookte ham

-         10cc olijfolie

-         1 soeplepel gehakte bieslook

-         1 soeplepel gehakte kervel

-         2 muntblaadjes

-         olijfolie

-         zout en peper van de molen

 

1)      Meng de bloem en de gist in een kom; maak een fonteintje en kluts in t putje de eieren, gekruid met wat peper en zout. Meng het geheel tot een homogene pasta, giet er de olijfolie over en laat rusten.

2)      Was de courgettes, droog ze en snij de uiteinden eraf. Niet pellen maar wel in staafjes snijden. Hesp in blokjes hakken.

3)      Meng de courgettes, de ham, de parmezaan en de kruiden met de pasta.

4)      Vet de cakevorm in met olijfolie, kap de pasta erin en laat een uurtje koken op 180 graden. Indien nodig kan je  de cake afdekken met aluminiumfolie om te vermijden dat hij niet hard wordt.

5)      Laat de cake hard worden voor je m uit de vorm haalt.

6)      Koud serveren als hapje bij het aperitief en vergezeld van groene of zwarte olijven.

 

Vergeet vooral niet stevig te kruiden...wat paprikapoeder op de courgette bijvoorbeeld en veel verse bieslook. Neem ook genoeg parmezaanse kaas want ik had van al die dingen wat weinig in huis en ik kreeg de opmerking dat de cake iets miste..snif.



10:41 Gepost door Koenie | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

courgetten hallo Koen, dit recept courgette cake ga ik zeker eens uit proberen.
Doe zo verder, is altijd leuk om nieuwe recepten te vinden.
groetjes

Gepost door: nancy | 16-08-05

De commentaren zijn gesloten.