26-07-05

Kipfilet met frambozenbier

Ik had nog een pakje baconblokjes liggen en ja, wa doe je daar dan mee he...bij de kip kappen natuurlijk! Mort Subit heeft zn fruitbieren in leuke zwarte flesjes gestoken en hoewel ze heel lekker zijn om te drinken, kan je er natuurlijk ook mee koken. Ze hebben trouwens een nieuw bier met appelsmaak, maar dat kon me zo niet bekoren want ik vond t wat te zoet..had liever een zurige appelsmaak gehad, maar bon...kip met frambozenbier dus (met dank aan Colruyt):
 
Ingrediënten voor 4 personen
- 1 kg kipfilets
- 2,5 dl frambozenbier
- 4 sneetjes bacon
- 1 kop bloem
- 3 eetl. boter
- 3 eetl. room (Galaxi)
- 1 blaadje laurier (Topaz)
- tijm (Topaz)
- peper en zout
Bereiding
- Snij de kipfilets in reepjes van ± 3 cm breed en wentel ze door de bloem.
- Verhit de boter in een braadpan en bak de reepjes kipfilet aan alle zijden goudbruin.
- Kruid met tijm, een blaadje laurier, peper en zout. Blus met het frambozenbier en doe er ook de in kleine stukjes gesneden bacon bij.
- Laat het vlees gedurende ± 10 min. op een matig vuur gaar worden (zonder deksel). Draai regelmatig om.
- Werk de saus af met de room en laat nog even koken. Proef of u voldoende gekruid hebt.
- Schik enkele kippenreepjes op elk bord en lepel er nog wat saus rond. Geef er fijne boontjes bij en hertoginnenaardappeltjes of deegwaren.
 
Hoe langer in de pan, hoe minder bier er overschiet wel, dus let toch een beetje op.
 

10:56 Gepost door Koenie | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

lekker Ik heb dit recept van Colruyt enkele maanden geleden ook gemaakt. Om de vingers bij af te likken. Hmm........

Gepost door: Karen | 31-08-05

De commentaren zijn gesloten.