26-07-05

Pasta met groen asperges

Jawel, ik volhard in de boosheid in mijn zoektocht naar pastagerechten die geen tomatensaus als basis hebben. Dit is heeel lekker:
2 bundels groene asperges
zout
3 dl room
nootmuskaat, versgemalen peper
50 gr versgeraspte Parmezaanse kaas
400 gr tagliatelle all'uovo
Breek de topjes van de asperges en schil de rest heel dun.
Breng 2 pannen water met wat zout aan de kook.
Kook in één pan de aspergestelen 10-15 minuten en in de andere pan de topjes ± 5 minuten.
Giet beide af en laat ze uitlekken.
Pureer de aspergestelen met de room, laat de aspergeroom zachtjes inkoken en breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.

Roer er de geraspte kaas door en laat die op een zacht vuurtje smelten.
Kook intussen de tagliatelle al dente, giet de pasta af en er roer de boter door.
Verdeel de pasta over de borden en schep de aspergeroom erop.
Garneer met de achtergehouden aspergepunten.
Eigenlijk heb je die parmezaanse kaas erin zelfs niet nodig, ik deed het zonder, asperges en zeker groene hebben smaak genoeg...Ik heb er wel wat hespeblokjes in gedaan voor de vleesfactor :-)

10:47 Gepost door Koenie | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.