16-08-05

Kip macaronischotel met tomatensoepsaus

Lekker en snel koken kan zo simpel zijn als je je geen zorgen moet maken om het saus gedeelte van wat je aan het maken bent. Ik heb het nog al geschreven, maar soepen zijn ideaal als sausbasis. Voor het volgende gerecht gebruiken we de tomatenroomsoep van Unox. Verder heb je nodig: kipfilet (300g voor 2 personen) een courgette, wat baconblokjes, een  200g elleboogmacaroni (of gewone, maar neem toch maar elleboog) en wat geraspte (light) kaas.
Maak kippeblokjes en kruid die met kippekruiden, snij de courgette in blokjes en kruid die met paprikapoeder en bak dit alles even aan in de grote pan samen met de baconblokjes(eventueel ook nog wat champis erbij). Kap er vervolgens het blik soep over en laat goed doorpruttelen, kruiden met wat provencaalse kruiden is best lekker. En wat look kan je ook altijd toevoegen natuurlijk. Oh ja, vergeet ondertussen de macaroni niet te koken he. Kap de macaroni in een ovenschaal, kap het mengsel erover en meng alles wat onder elkaar. Afwerken met wat geraspte kaas en en nog een kwartierke in  een oven van 200 graden tot de kaas gesmolten is en eventueel een korstje heeft. Lekker!

10:55 Gepost door Koenie | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.