16-08-05

Rijstsoep met vis

Nog een stukje kabeljauw ofzo in de diepvries liggen? Maak dan eens rijstsoep met vis: een courgette in blokjes, 60g rijst, een visbouillonblokje (of twee) en een tomaat (ook in stukken) is naast de vis alles wat je nodig hebt. Kook de rijst in wat zout water, bak de courgette even aan en kap daar de visbouillon bij (liter water met een blokje). Kap hier ook de vis in blokjes bij en de tomatenblokjes en koken maar. Wanneer de rijst ondertussen klaar is kap je ook die (met wat over blijft van het kookwater, dus neem heeel weinig water om de rijst in te koken en kap desnoods tijdens het koken wat bij) bij de rest. Let op: het kan bij momenten meer op risotto lijken dan op soep, het is een beetje een kwestie van experimenteren met de verhoudingen maar de rijst (vooral met het kookvocht) smaakt heerlijk door in je soepje.

11:07 Gepost door Koenie | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

mooie blog Pas je blog ontdekt en ik vind hem heeeel leuk.
Degelijke recepten en liefde voor eten, mooi zo!

Gepost door: hanne | 20-08-05

thx Bedankt! Je doet me blozen :-)

Gepost door: Koenie | 25-08-05

De commentaren zijn gesloten.