25-08-05

Geroosterde tomatensoep

Tomatensoep...soms lijkt het of dit de enige soep is die ze in Vlaanderen kennen...tomatensoep met ballekes...zelfs de vissoep die je soms aan zee voorgeschoteld krijgt is tomatensoep waar ze vis in gekuist hebben....En het erge is dat die soepen meestal niet echt naar tomaten smaken door al de selder, wortelen en andere groenten die er bij worden gekapt...Nu ja erg...ik heb er goede jeugdherinneringen aan wel :-) Voor de echte, pure tomatensoepsmaak moet je het volgende recept eens proberen: per persoon neem je een vier-vijf pruimtomaten die je effe schoonspoelt en vervolgens in een ovenschaal legt. Daar kap je dan wat olijfolie over en een klein beetje balsamico-azijn. Eventueel ook wat gesnipperde ajuin, maar dat hoeft zeker niet. Ook een lookteentje kan je er over uitpersen, al zou ik daar mee wachten. Laat nu die tomaten gedurende 50 minuten in een oven van 160 graden staan. Haal ze er uit en pel ze eventueel een beetje (pas op! heet!!) Doe alles in de kookpot en pureren maar. Breng op smaak met pezo, eventueel wat look en als t moet iets pikants. En dan heb je tomatensoep die heel erg naar tomaten smaakt!

11:11 Gepost door Koenie | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.