30-08-05

Kipovenschotel met spaghetti

Tegenwoordig (als ik tijd heb) gebruik ik wel eens kippeborst in plaats van kipfilet. Je krijgt meer voor minder geld (ok, de botjes betaal je natuurlijk wel mee) en het is iets anders van structuur. Gewoon effe koken in wat bouillon volstaat. Voor de kipovenschotel reken je hoe dan ook op een 200g kip per persoon, wat champi's, een tweetal paprikas in blokjes gesneden (of reepjes he :-) en een 250g spaghetti voor twee personen. Bak kip (blokjes) en groenten in de pan en kook ondertussen de spaghetti.Maak vervolgens een pakje witte saus klaar (met 250cc melk dus) en kap ook 125cc kokend water over een kippebouillonblokje (of neem wat van het vocht waarin je de borst hebt gekookt). Als de witte saus klaar is, kap je de bouillon er bij en ook een 100cc room. Kap dit alles in de pan met de kip. Eventueel ook wat maizena om de boel wat dikker te krijgen. Doe de spaghetti in een ovenschotel en meng met de saus. Voor extra smaak kan je er ook nog 100g parmezaan tussen mengen en op het geheel heb ik ook nog een pakje geraspte kaas gestrooid...wel opletten dat die kaas niet overheerst. Alles in een oven van 180 tot de kaas goed is gesmolten en eventueel een korstje heeft en smullen maar. De grote moeilijkheid die ik met dit gerecht had was het kruiden..daar moet ik nog wat met experimenteren want de kaas mag echt niet gaan overheersen.

09:15 Gepost door Koenie | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.