07-09-05

Cavatapischotel

Zoveel pastavormpjes, zo weinig tijd...cavatapi..ik had er ook nog nooit van gehoord maar ik vond een recept op het net dat me wel lekker leek en dat van deze pasta sprak. Je vindt m gewoon in de Carrefour in van die blauw geel plastic verpakkingen van een halve kilo. Het ziet er een beetje uit als bliksemschichtmacaroni. Een tweehonderd gr volstaan, verder nog een blik tomatenblokjes, een bol mozarella, wat kruiden zoals bieslook, eventueel ook een ui en gedroogde tomaten in stukjes (heb ik er zelf niet ingedaan), een prei (ik nam vier stengels), Verder een 400g gehakt, een potje groene pesto en een half potje light room. Kook de in ringetjes gesneden prei in wat gezouten water, dat die toch al iets zachter is. Kook ondertussen de pasta. Bak het gehakt rul en doe er de prei bei en dan kap je er de tomatenblokjes over (ik nam een blik, als je verse blokjes neemt doe je er best nog wat concentraat bij). Lekker laten pruttelen. Meng ook de pesto met de room (zestal eetlepels volstaan ruimschoots). Leg een laag pasta in een ovenschotel, doer het groentengehaktmengsel over en dan de helft van de pestoroom. Nogmaals een laag pasta en groentegehaktmengesel en pestoroom en afsluiten doe je met de mozarella in schijfjes. Een twintig minuten in een oven van 200 en hoppa. Wat ik erg jammer vond aan dit gerecht is dat je de prei niet goed proeft door die tomaten...volgende keer maak ik het zonder die tomatenblokjes....En dan die mozarella on top;..ik heb onlangs mijn buitenmuur met Rubson geschilderd en dit deed me daar wat aan denken wel...nogal catchoewie...

11:26 Gepost door Koenie | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Cavatappi ... is Italiaans voor kurkentrekker, vandaar de vorm van de pasta!

Gepost door: Ikke | 07-09-05

Kurk Ahhzo, inderdaad, daar heeft t iets van, bedankt!

Gepost door: Koenie | 08-09-05

De commentaren zijn gesloten.