20-10-05

Zalmtaart met rijst en spinazie

Je hebt koken en Koken...je kan rijst koken, zalm bakken en spinazie stoven of smoren en dit op je bord kwakken of je kan er een bladerdeegomhulsel rond maken. Ik koos deze keer voor het laatste, want op zondagen heb ik meestal wat extra tijd om te experimenteren. Dit heb je nodig: een kopje gekookte rijst, een driehonderd gr zalm, 300g verse spinazie en een pak bladerdeeg. Bak de vis en stoof de spinazie, das niet moeilijk he. Neem vervolgens het bladerdeeg en snijd in het midden een rechthoek uit. Neem de overige twee halve manen deeg en rol die wat uit tot je ook min of meer een rechthoek krijgt die je kan gebruiken om de andere lap te bedekken. Verdeel de helft van de rijst over de mooie rechthoek, doe er de vis/spinazie over en eindig met de overschot van de rijst. Dan komt de truk met de duif..of het deeg beter: de krammikge rechthoek gebruiken om alles te bedekken...Hier gebruik je best de deegrol voor om het erover te draperen zeg maar. Goed aandrukken en met een losgeklopt ei beschilderen om een mooi kleurtje te krijgen. Alles in een voorverwarmde oven en klaar. Ja hoe lang het in de oven moet hangt af van je bladerdeeg, verschillende merken hebben nogal verschillende bereidingswijzen. En dan nu de zalmvraag: was t lekker. Welja, niet te droog zoals je misschien zou vrezen en hoewel t er niet uitzag toen het de oven in ging, zag t er best mooi uit toen het er uit kwam. Volgende keer zou ik precies wel opteren voor een stevige rookwost in plaats van zalm..en misschien ook zonder de rijst, och ja, de variaties zijn eindeloos he...

11:15 Gepost door Koenie | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Hoe lang moet spinazie stoven? Iedereen roept maar stoof de spinazie. Maar hoe lang moet spinazie stoven?

Gepost door: bert | 24-11-07

De commentaren zijn gesloten.