31-10-05

Pasta Siciliana

Veel loopwedstrijden deze weken, dus veel aangepasta pasta-gerchten voor de lopende vriendin...Pasta Siciliana...waarom het zo heet is me niet helemaal duidelijk, want als je er naar zoekt via Google krijg je de meest onmogelijke varianten...Deze variant heeft in elk geval net dat ingredient dat het een beetje uniek maakt: ansjovis en een lepel kappertjes.. Verder heb je nog een blik tomaten nodig (400g), een aubergine en wat paprikareepjes. (je hebt toch een pak paprika reepjes in je diepvriezer steken hee??)We houden het snel en simpel deze keer: leg een blikje uitgelekte ansjokes tien minuutjes in melk (dan worden ze minder zout). kook intussen de pasta (naar keuze, al zou ik spaghetti nemen). Ondertussen bak je de paprika en de aubergine (in blokjes gesneden) in wat olijfolie en kap je de tomaten erbij. Laat goe pruttelen en als de pasta klaar is, kap je de kappertjes er bij en de in stukjes gesneden ansjoviskes...Vervelend met die ansjoviskes uit blik is wel dat er altijd nog een beetje graatjes overblijven, maar ja...Echt geslaagd vond ik dit overigens niet, de smaak van de ansjovis en de groenten in balans krijgen is niet makkelijk, maar voor mensen die wel graag ansjovis eten zou ik het zeker eens proberen..De melk haalt al het teveel aan zou in die viskes weg.

14:59 Gepost door Koenie | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.