14-11-05

Farfalle met aspergesaus en garnaaltjes

We zijn nog altijd op zoek naar pastagerechten onder het motto "het mot niet altijd tomaat zijn". In mn diepvries lag nog een half pak witte asperges (400g) en samen met een 200g roze garnaaltjes (of grijze) en een potje light room kan je daar een heel eind mee. Snij de asperges in blokjes van een cm ofzo en kook die in wat groentebouillon. Effe laten uitlekken en stoof ze samen met wat roze garnaaltjes aan in wat boter. Room eroverkappen, wat laten koken en klaar. Wel uitkijken zoals steeds dat de room niet shift...Dat shiften zou je krijgen als je te lang laag koken en er te veel vocht verloren gaat...een oplossing zou zijn om dan wat koud water toe te voegen en stevig te roeren..ik heb t nog niet geprobeerd. Oh en misschien is het beter van die garnaaltjes pas op het allerlaatst toe te voegen...dan zit er meer smaak in en zijn ze niet zo ineengetrokken.

15:28 Gepost door Koenie | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.