21-11-05

Poireaucroute (choucroute van prei)

Ik ben zot op choucroute...niet om elke dag te eten, maar zo af en toe eens..zalig..vooral als het buiten goe koud is. Helaas behoor ik tot een uitstervende soort en wordt ik altijd heel scheef bekeken als ik mijn voorliefde voor de zurige kool beken...Afijn, voor al diegenen die met een gelijkaardig probleem zitten en die toch eens iets choucroute-achtig willen maken waar hun vriend(in) ook mee van wil eten heb ik misschien een oplossing: prei. Jawel, ik noem het poireaucroute en heb het toevallig ontdekt toen ik een recept uit een van de colruytboeken aan het maken was. Neem een bussel prei en snij die fijn met de keukenmachine. Bak een lapke of twee spek in de pan en enkele van die choucroute worsten (die van in de Oké-colruyt zijn heel lekker). Uit de pan halen en effe warm houden. Stoof vervolgens in die pan (een diepe anti-aanbakwokpan is het makkelijkst voor al da soort dingen) de prei, kruid met nootmuskaat en tijm en kap er wijn over. Lekker laten klaarstoven en tegen het eind nog het vlees in mee verwarmen. Ik weet het, tis geen choucroute, maar geloof me maar als ik zeg dat t aardig dicht in de buurt komt. Ik had trouwens ook nog twee lepeltjes mosterd gemengd met 100cc room eronder geklutst.

16:19 Gepost door Koenie | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.