26-12-05

Glasnoodles met gehakt

Alweer simpel en niet te zwaar zo tussen twee feestadagen door. Dit gerecht is trouwens geschikt als je maag een beetje tegenpruttelt na al het feestgeweld. Dit heb je nodig voor twee personen: 2-300 g gehakt (best kippegehakt, maar gewoon kan natuurlijk ook); een pake mangetouts (zo van die platte groene bonen, je vindt die voorverpakt in de meeste grootwarenhuizen); een paar eetlepels sojasaus, evenveel droge sherry en een half pak glasnoodles.Met dit laatste bedoel ik van die rijstnoodles of glasvermecilli, van die dunne, glazige slierten dus. Bak het gehakt en de mangetouts in een lepel olijfolie. Bereid ondertussen de glasnoodles (dit hangt een beetje af van soort tot soort en als je zoals ik in de Sun Wah bent geweest, dan weet je dat er veel soorten zijn). Kap de sherry en de soja saus over de gehakt/groentenmengeling en laat effe sudderen om er tenslotte de noodles bij te doen. Die doe je in de pak wat kapot en meng je met de rest. Even proeven, eventueel nog wat sojasaus en klaar!

18:02 Gepost door Koenie | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.