26-12-05

Rijstballetjes met kip in tomatencurrysays

Voor alle duidelijkheid, dit gerecht maak je net zo goed met visblokjes in tomatensaus, het gaat m hier om de rijstballetjes die weer eens een leuke afwisseling bieden op gewoon rijst als bijgerecht. Neem een zakje jasmijnrijst (hebben ze overal hoor) of een flinke kop losse jasmijnrijst. Kook volgens richtlijnen (meestal tien minuten). Verder heb je een eigeel nodig, wat paneermeel en korianderblaadjes. Als de rijst klaar is, laat je m afkoekelen (gewoon onder de koude kraan water over gieten) en doe je m in een keukenhakding samen met de koriander en t paneermeel. Niet te veel paneermeel, een soeplepel ofzo. Goed hakken tot je een platte brij krijgt. Van die brij ga je dan met natte handen (veel makkelijker) balletjes rollen ter grootte van een kleine pingpongbal. Zet die balletjes effe opzij. Voor de rest van het gerecht heb je een kipfilet of twee nodig, wat champis, wat korianderblaadjes, een eetlepel zachte curry, wat ajuin, wat look, een blik tomatenblokjes en een 200cc kippebouillon. Bak de in blokjes gesneden kip in wat olie rondom bruin, haal ze uit de pan en bak in die pan de champi samen met de look en de ui. Kip terug in de pan, tomaten erover, bouillon erbij en kruiden met de curry. Dit laat je lekker sudderen gedurende een minuut of tien en op het laatste doe je de rijstballetjes erbij die je nog even laat doorwarmen. Tis eens wat anders en geloof me, de balletjes zijn steviger dan je zou denken.

18:10 Gepost door Koenie | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

hallo hallo ik vroeg me af of je ook j&apanse lunchboxen kan maken.
dat lukt me nooit :(

Gepost door: moensli | 01-04-07

De commentaren zijn gesloten.