11-01-06

Spinazie spaghetti met tonijnsaus

We zijn nog altijd een beetje aan het lijnen na de gebruikelijke eindejaarszonden en dit gerechtje (mits je de hoeveelheid pasta niet te veel overdrijft) bevat zeker niet te veel calorietjes.

Per persoon:
100g tonijn in eigen nat
Een 100g diepvriesspinazie (mag meer natuurlijk)

90g spaghetti (ongekookt)

Verder heb je nog een beetje bloem en melk nodig en eventueel wat sjalot en kruiden.

Spinazie in de microgolf, wat kruiden met pezo en nootmuskaat. Spaghetti koken en laten uitlekken. Ondertussen fijngesnipperd sjalotje in een pannetje glazig laten worden, tonijn (uitgelekt, maar niet helemaal) erbij kappen en bloem over strooien en wat roeren. Melk erbij tot je een min of meer dikke saus hebt (beetje zoals vol eau vent, maar dan iets lopender) en kruiden met je favoriete kruiden (ik gebruikte mosselkruiden van de delhaize, heeel geslaagd). De spinazie meng je met de spaghetti, een beetje zoals je met pesto doet en de saus gaat erover. Lekker!

10:20 Gepost door Koenie | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Heerlijk Eén van mijn lievelingsgerechten!

Gepost door: Koen | 16-01-06

De commentaren zijn gesloten.