11-01-06

Tagliatelli met gerookte zalm

Tja, een klassieker wellicht, maar met dat ietsje extra dankzij de toevoeging van wat lompviseitjes, die je misschien nog hebt liggen van tijdens de feestdagen:

Als je aan het lijnen bent: max een 100g pasta pp.


IngrediĆ«nten voor 2 personen

    * 200 g tagliatelle
    * 200 g gerookte zalm in snippers
    * flesje lite room
    * fiks lepeltje kaviaar (of wat daar voor moet doorgaan)
    * Wat paprika snippers, liefst heel fijn gehakt

Stoof de paprika in een beetje olie, kap de zalm erbij en de room erover. Laat indikken, doe er desnoods wat melk bij voor wat meer saus.

 

10:46 Gepost door Koenie | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

Een mens... zou er honger van krijgen!

Ik maak dit ook vaak klaar, maar had er nog nooit paprika aan toegevoegd. Dat gaan we de volgende keer toch eens proberen!

Gepost door: Aude Audenda | 11-01-06

Tagliatelli Zelfs zonder de room en de kaviaar : overheerlijk!

Gepost door: Koen | 16-01-06

ZALM met pesto Mooi recept.
Ik heb wel de voorkeur om eerst 1 sjalotje te stoven in wat olijfolie en dan een halve kop witte wijn. Laten inkoken tot je bijna geen vocht meer hebt. Daarna de room bijvoegen tot de belletjes komen. De zalm doe ik er dan bij fijngesnipperd - even opwarmen.
De paprika snippers doe ik voor ca 1'30" 750 W microgolf met een scheutje water zodat ze juist geblancheerd zijn.
Lompviseitjes een goed idee.

Gepost door: Norman | 27-01-06

Ik doe er eigenlijk... maar zelden room bij. Eerder gewoon een scheut melk. 't Smaakt minder 'vol', maar daarom niet minder lekker!

Gepost door: Aude Audenda | 28-01-06

De commentaren zijn gesloten.