15-02-06

Seitan stoofvlees

Zoals eerder gezegd eten we dit jaar wat vaker vegetarisch, je weet nooit waar het goed voor is en het is eens iets anders nietwaar. Ik had al een tijdje die pakjes seitan in de colruyt zien liggen, dus ik kon het niet laten ze eens te proberen. Omdat we toch geen overtuigde vegetariers zijn, moeten onze vegetarische schotels wél op vleesschotels lijken he :-) Ik heb de blokjes gebakken en gekruid met wat knorr aromat en peper, samen met wat champignons, wortelblokjes en een uitje. Wanneer de ui glazig genoeg is, heb ik er een flesje gouden carolus classic over gekapt (misschien niet het ideale bier voor stoofvlees, maar ik had niks anders), nog een blaadje laurier er bij en wat suiker (was echt te bitter anders, normaal ben ik tegen suiker in eten, maar ja) en wat mosterd. Op het einde nog wat gebonden met bruine sausbinder en euh..klaar? Nu ja, de saus was ok, de seitan..tja, ik weet niet hoe ik het moet beschrijven. Het is nogal rubberachtig van struktuur, maar op zich is de smaak (voor zover je die er zelf niet aan hebt gegeven) best ok. Niet voor herhaling vatbaar, ik hou t op quorn-producten, maar het is zeker niet slecht.

10:12 Gepost door Koenie | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

de ene kwaliteit seitan is de andere niet, als de seitan rubberachtig was, dan was hij of slecht gemaakt of gemaakt met glutenpoeder, probeer het nog eens met goeie seitan, net een heel zachte biefstuk

Gepost door: HH | 04-01-07

De commentaren zijn gesloten.