22-02-06

Gegratineerde aardappelgnochi met zalm

Soms mislukt er wel eens wat..nu ja, voor een perfectionist als ik soms kan zijn, mislukt altijd alles, maar dat terzijde...Gnochi kennen de meeste mensen als de pastaschelpjes, maar je hebt ze ook in aardappelpuree uitvoering. Wat nu 'echt' is en wat niet kan me niet veel schelen, het leek me wel interessant om eens iets mede te doen. Je vindt de aardappelgnochi in de Delhaize, helaas zien ze er hoe langer hoe minder afgewerkt uit..vroeger (of in de citydelhaize in brussel waar ik ze voor het eerst zag) hadden ze nog een mooi schelpvormpje, maar in de gewone Delhaize lijken ze meer op paaseitjes, maar soit. Voor dit gerecht maak je een kaassaus (behamelsaus met wat geraspte kaas) en bak je blokjes zalm samen met wat bladspinazie (bij elke maaltijd groentjes eten he). Ondertussen kook je de gnochi, die zijn na een minuut of drie klaar, als ze komen bovendrijven zeg maar. Gnochi in een ovenschotel, mengen met de spinazie-zalm en kaassaus erover, nog wat geraspte kaas erbij en gratineren in de oven. En het resultaat, wel..de aardappelgnochi is om te beginnen te zoet, ondanks dat ik hem zeker niet te lang liet koken: te plat en uiteindelijk kan je net zo goed gewoon wat zalm, spinazie etc mengen met kaassaus en daar een laag puree over doen en die in de oven gratineren. Dus niet voor herhaling vatbaar, tenzij met pasta-gnochi misschien.

10:11 Gepost door Koenie | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.