24-02-06

Wok van vis en spruitjes

Piet Huysentruyt lust geen spruitjes!!! Hij heeft het zelf toegegeven in De Perfecte keuken. Nu ja, gestoofde spruitjes dan, want in de wok lust hij ze wel. Het verschil in smaak tussen traditioneel bereide spruitjes en gewokte is volgens mij nu niet zo uitgesproken, maar dat kwam misschien omdat ik diepvriesspruitjes heb gebruikt..Anyway, ik heb Piet nog altijd graag, maar 't is soms ne rare. Voor dit overigens heel lekkere en gezonde gerecht heb je voor twee personen nood aan een 3-400g vis in blokjes (ik gebruikte tongschar, uit de wokpaketjes van de Colruyt). Verder wat noodles (mie, een derde van een pakje is genoeg). Een 300g spruitjes, in schijfjes gesneden en nog een 300g soja scheutjes. Als extraatje kan je er ook nog wat baconblokjes bij doen, maar ik zou hier niet in overdrijven.

Bak alles in de wok. Tja, ik weet het, klinkt simpel maar dat is het ook. In welke volgorde het doet maakt niet veel uit, gewoon veel roeren en op het einde doe je er een mengeling van sojasaus, balsamico-azijn en eventueel wat vissaus bij. Een twee-drie soeplepels per saus volstaan. Laat dit nog effe meepruttelen en meng er ook je mie onder en klaar!

12:23 Gepost door Koenie | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.