09-03-06

Zwarte pasta met mantelschelpnoten

In de Carefour hebben ze van die pakken spaghetti met rode, groene of zwarte pasta. Die eerste twee zullen de meeste mensen wel nog zien zitten, maar als je zo een bord zwarte pasta voor je neus krijgt moet je toch even een klik in je kop maken, geloof me. Nu weet ik eindelijk wat de Klingons in startrek altijd aten :-) Anyway, voor wie het toch aandurft: geen paniek; zwarte pasta smaakt bijna net hetzelfde als gewone..er zit wel een heel klein, nauwelijks waar te nemen vissmaakje aan. Het zwart is dan ook daadwerkelijk afkomstig van de inkt van inktvissen, het staat tussen de ingrediƫnten en daar zijn ze streng op dus t zal ook wel zo zijn. Je maakt de pasta dus best met een visachtig gerecht vind ik: voor twee personen neem je 200g pasta, 250g mantelschelpnoten, wat vis of mosselkruiden en een flesje (light he) room. Ook een handsvol wortelblokjes. Bak de mantelschelpnoten samen met de wortelblokjes (die van mij kwamen wel uit de diepvries en waren dus al geblancheerd) tot de noten een beejte aangebakken zijn. Kap er de room bij en kruid met je favoriete kruiden (ik had nog een potje mosselkruiden van de delhaize staan; tijm, kervel, dille...dat soort dingen) en laat het wat indikken (of foefel en kap er wat sausbinder bij). Het resultaat was me eerlijk gezegd een beetje te zoetig. Je doet er goed aan de mantelschelp/wortelmengeling te blussen met een flinke scheut witte wijn..Maar ja, dat had ik niet in huis hee.En die zwarte pasta...'t is eetbaar hoor, no worries.

11:34 Gepost door Koenie | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.