13-03-06

Tonijn in mornaysaus

Kaassaus. Waarmee ik waarschijnlijk al de helft van de vragen die bij het lezen van de titel van dit receptje heb opgelost :-) Het tweede antwoord is: voor twee personen neem je een blikje tonijn, een blik selder, een 250cc melk, een blaadje laurier en een 50g gruyere (of andere geraspte kaas.
Vang het nat van de tonijn op in een potje, laat de selder uitlekken en kook ondertussen de melk met een blaadje laurier en wat peper. Kap de selder in de anti-aanbakpan, doe er de tonijn bij en laat wat stoven (vandaar dat ik selder uit blik heb genomen, ik ben wel geen fan van blikgroenten, maar in dit geval is het wel makkelijk..je kan ook verse selder gebruiken, maar die zou ik eerst goed blancheren). Kap hier een soeplepel bloem over en goed roeren, en tenslotte de melk. Hier smelt je dan vervolgens de kaas in (of je kan dat op voorhand in de melk al doen, maar das misschien lastiger). Dit doe je dan in een oven van 200 graden gedurende een kwartierje (naargelang je verse selder nam of niet), nog wat kaas en paneermail met wat paprikapoeder op en effe grillen en klaar. Lekker met aardappelpuree trouwens...

14:31 Gepost door Koenie | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.