24-03-06

Macaroni met witloof, hesp en kaassaus

Tja, ovenschotels met macaroni, hesp en kaassaus kennen we allemaal wel he. Idem voor hesprolletjes met witloof in de oven..Hesp en witloof en kaas gaan dus goed samen, reden genoeg voor mij om ondanks mn problemen vorige week, toch nog eens te experimenteren. Men neme voor twee personen een 100g macaroni, 150-200g hespblokjes en een pakje kaassaus (ja, ok, je kan ook behamelsaus nemen en daarin geraspte kaas laten smelten, maar ik wou die poeierpakjes is proberen). Hak drie stronkjes witloof fijn, kap in de pan met een weinig water en kruiden met nootmuskaat. Kook ondertussen je macaroni en na vijf minuutjes maak je ook de saus klaar, waar je de hespeblokjes in dumpt. Als de saus en het witloof klaar zijn, kap je die bijeen en desnoods dik je hier en daar nog wat in. Het resultaat is een kaassaus waarvan de kaassmaak niet overheerst, eens wat anders he. Wil je toch meer de kaassmaak, dan zal je wel met behamel/geraspte kaas moeten werken..of van die zakjes geraspte Passendale..die lijken me ook wel lekker.

10:20 Gepost door Koenie | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.