02-05-06

Schiermonnikoog

Net enkele dagen uitwaaien op Schiermeeuwenoog achter de rug en zoals bij elke vakantie wil ik jullie mn gastronomische ervaringen niet onthouden. We zaten op half pension, dus 's avonds ook eten op hotel. Ik weet dat de Nederlandse keuken een twijfelachtige reputatie geniet, maar ik zal de eerste zijn om dit te nuanceren. Eigenlijk was het heel goed meegevallen: bij elke maaltijd kregen we een leuk bordje rauwkost en gestoomde groenten. Daarnaast kroketten, rijst of zeer lekkere gebakken aardappeltjes. De soepjes vooraf waren zeer smakelijk, vooral het recept van de Groningse mosterdsoep mogen ze dringend bezorgen. Nagerechten waren ook origineel: meestal een of andere pudding. Schier'oog is verder gekend voor enkele eilanddrankjes: Bramenport; een porto van dertig graden die smaakt naar wodka met creme de cassis, maar desalniettemin zeer lekker, Kobbeslokje: een straf drankje met uitgesproken amandelsmaak, eerder geschikt voor bij de koffie en tenslotte Kallemooitje, een kruidig drankje op basis van rum. We hebben natuurlijk ook de meer traditionele Hollandse hap geprobeerd: broodje bal. Of beter: bal met brood: een zeer smakelijke rundsgehaktbal die prima samengaat met een toefje sterke mosterd. Op de terugweg wilden we nog snel iets gaan eten in Zwolle en we hebben ons een ongeluk gezoekt naar een cafeetje of iets dergelijks waar we een spaghetti bolognese konden krijgen..tja, dat hebben ze daar in het hoge calvinistische noorden wel: eten doe je om te overleven en zuivel op zuivel is des duivels en dat soort mentaliteit. Niet gevonden die spaghetti, maar wel een overheerlijk broodje pastrami.

11:45 Gepost door Koenie | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.