31-05-06

Hooligan (met spek)

 

Dit recept komt uit een Libelle kookboekje van de vorige eeuw, maar ik heb hier en daar wat aangepast en het een wat vlottere naam gegeven.

Waarom het een hooligan heet? Och, misschien omdat dat liedje op mn radio speelde of omdat de spinazie in het midden me aan een grasmat deed denken. Het bevat in elk geval alle ingrediĆ«nten voor zowel hem als haar:  eieren, ebly, spek, twee tomaten, geraspte kaas, spinazie. Hoeveel hangt er een beetje van af, ik doe dat op het zicht. Neem een ovenpan en strooi de ebly (of deegwaren, kan ook) over de bodem zodat je een dun laagje hebt. Neem de ebly en kook die tien minuutjes in gezouten water. Bak ondertussen het spek (een pakje blokjes) met wat ajuin en champi. Meng spek, ui en ebly verdeel die over de bodem van de pan. Meng met de helft van je pakje geraspte kaas en kap er dan de helft van je geklutste eieren over (een viertal). Hierop doe je een 2-300g bereide gehakte spinazie (vers of diepvries) en afsluiten doe je met de tomaten in schijfjes en de rest van de eieren en geraspte kaas. Het geheel gaat veertig minuten in een oven van 200 graden en tis ech lekkur hoor!

15:42 Gepost door Koenie | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.