09-06-06

Combinaties

Gisteren heb ik eindelijk die pot appelmoes van materne uitgeprobeerd die hier al enkele tijd in mn pantry stond. Het gaat om appelmoes met tomaat en basilicum en geloof me, het is niet de meest voor de hand liggende combinatie maar het smaakte best lekker. Uiteindelijk gaat tomaten met veel samen en basilicum en tomaat is ook een perfect huwelijk. Eigenlijk zitten we heel vastgeroest in ons denken...zelfs ik val vaak terug op de clichés: rode wijn bij vlees, een stevige pint bij friet met stoofvlees, witloof met hesp en kaassaus in de oven...terwijl je gerust ook champagne bij je eten kan drinken, een glaasje rode wijn bij stoofvlees of de hesp vervangen door zalm bij dat ovengerecht met witloof. En daar eindigt het niet, ik ben al twee jaar aan het experimenteren met "andere" pastasauzen dan die eeuwige tomaten combinaties en kan gerust pasta met gehakt en witloofsaus, seldersaus of spinaziesaus aanbevelen. Ook de kookboeken lijken eindelijk te breken met die gedoodverfde klassieke combinaties...je ziet dat ook bij tv-koks..zelf ben ik bijvoorbeeld dol op wat rode kool bij mijn stoofvlees (apart he) of goulash met een lekkere schep rijst. En je hoeft niet zwanger te zijn om zin te hebben in een boterham met salami en confituur? toch?

11:37 Gepost door Koenie | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

? Salami met confituur??!!??
Jakkes! :))

Spaghetti bolognese mét frietjes daarentegen... :))

Gepost door: Mieke | 09-06-06

De commentaren zijn gesloten.