12-06-06

Mediterane gehakttaart

 

Een ideaal gerecht bij deze zuiderse temperaturen. Voor twee personen heb je nodig: een 350gr gehakt, een courgette in blokjes gesneden, een blikje champis, een bakje kerstomaatjes (de helft in stukjes, de andere helft gewoon in twee), wat provencaalse kruiden, een pakje geraspte kaas, wat tomatenpuree en wat bindmiddel.

 

Bak de groentjes even in wat olijfolie zodat ze zeker gaar zijn (niet echt nodig, maar ik ben daar soms raar in). Laat ze afkoelen en meng ze met het gehakt. Doe het geheel in een leuke stenen ovenschotel en druk stevig aan. Maak vervolgens een pittig sausje met tomatenpuree en flink wat kruiden. Zorg ervoor dat je voldoende saus hebt om een dun laagje op het gehakt te leggen. Zorg vooral dat het goed lekker stevig smaakt. De rest van de kerstomaatjes leg je op de taart en tot slot strooi je er de kaas over. Een half uur in een oven van 200 graden volstaat, serveren met wat Griekse (of andere) pasta. Past eigenlijk bij alles. Vergeet geen fris rood wijntje!

14:48 Gepost door Koenie | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.