21-06-06

Mosterdsoep met spek

 

Misschien denk je nu van: jakkes, da kan nooit lekker zijn en kan alleen maar uitgevonden zijn door Nederlanders. Wel euh, je komt die soep inderdaad vaak in Nederland tegen en ik heb m daar ook voor de eerste keer gegeten op Schiermonikoog, maar slecht is ze niet, integendeel zelfs. Het grote probleem met deze soep is de hoeveelheid mosterd: doe je te veel in de soep, dan helpt extra water of zelfs suiker echt niet...Maar goed, dit heb je nodig:

2 blokjes kippebouillon, een ui fijngesneden, wat bloem en mosterd (van die graanmosterd). Eventueel doe je er ook wat ontbijtspek in dat je laat meekoken.

Stoof de uien tot ze glazig worden, kap en meng met een goeie soeplepel bloem en giet hier een liter water (met de blokjes kippebouillon) over. Makkelijk zat nietwaar. Maar nu komt het: de mosterd..twee soeplepels is te veel, één misschien net iets te weinig..wat je ook doet: begin met weinig en voeg in heeel kleine hoeveelheden toe..succes!

16:26 Gepost door Koenie | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

:-) hier even komen rondsnuffelen
groetjes

Gepost door: Borriquito | 04-07-06

De commentaren zijn gesloten.