27-09-06

Canneloni met curry-seldersaus

curryseldersausEen beetje een experiment dit gerecht, want ik had het recept niet...ik had het enkel eens in een kookboek zien staan en het leek me geen slecht idee. Dit heb je nodig voor twee personen:een flesje light room (we letten op de lijn nog steeds he), enkele koffielepeltjes curry (naar smaal), een witte selder fijngehakt, twee blikjes tonijn, wat geraspte kaas, acht-tien canneloni rolletjes. Stoof de selder in een pan, kruid met wat nootmuskaat en eventueel een beetje groentebouillon. Kap wanneer de selder zacht genoeg is (eigen smaak een beetje) de verbrokkelede tonijn erbij (eventueel met het vocht, maar dan wel nog wat laten inkoken). Meng de room met de curry. Laat het selder-tonijnmengsel wat afkoelen (geloof me, dit is aangenamer om de canneloni te vullen :-) en lepel ze in de buisjes. Schik de buisjes naast elkaar in een ovenschaal die net groot genoeg is en giet er de room over. Afwerken met de geraspte kaas en een twintig minuutjes in de voorverwarmde oven op zo een 200 graden. Lekker, licht en toch vond ik er iets aan ontbreken..misschien nog wat extra kruiden bij de tonijn doen, maar ik weet niet zeker welke...misschien de room vervangen door een behamel-kaassausje...het staat nog niet op punt...

12:12 Gepost door Koenie in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Canneloni Moet je die buisjes canneloni voorkoken of niet?

Gepost door: Tessa | 02-11-06

Niet Je moet die buisjes niet voorkoken, dat is zeker niet de bedoeling. Wel moeten ze genoeg bevochtigd zijn met een behamelsaus of room. Een twintig minuutjes in een oven van 180-200 graden volstaat.

Gepost door: Koenie | 13-11-06

De commentaren zijn gesloten.