27-09-06

Pasta met ragoût van broccoli en tomaat

broccolipastaAlweer zo een recept waar je alle kanten mee uitkan, van licht tot zwaar, en waar ik zeker nog niet mee uit-geexperimenteerd ben. Voor twee personen neem je een brocoli, in roosjes gehakt, twee tot drie stevige tomaten, in stukken gehakt, een 200g pasta (conform het pasta-dieet) en een pakje gerookte zalm.Kook de broccoli in wat groentenbouillon tot hij zachter is. Giet m af (bewaar het kookvocht eventueel om je pasta in te koken) en doe er de tomaten bij. Stoof wat sjalot en look en doe hier het groentenmengsel bij, dat je in de pan laat stukstoven tot je een ragoût hebt. Deze ragout meng je onder de spaghetti (net zoals je met een pesto zou doen) en met de zalmsnippers. Zorg vooral voor een goede verhouding pasta-saus, dat is wel belangrijk en vergeet ook niet te kruiden met tijm of basillicum. Ik denk zeker dat dit recept nog mogelijkheden biedt: baconblokjes ipv zalm, een beetje room erbij, wat curry erbij, wat pijnboompitten, spinazie ipv. broccoli, ik ben er nog niet helemaal uit, maar ik geraak er wel :-)

12:21 Gepost door Koenie in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Brocoli Sorry, maar dat lust ik niet. Geef mij maar de spinazie variante. Gerookte zalm, pasta, spinazie voor de groene tinten, ... mmmm laat maar komen :-))

Gepost door: Michael | 02-10-06

De commentaren zijn gesloten.