13-11-06

Pesc-au-vent

pescauventIk had nog twee mooie stukken victoriabaarsfilet in de diepvries steken, en die moesten dringend plaats maken voor andere lekkernijnen (zeker nu het jaar bijna ten einde loopt). Ik speelde al lang met het idee om eens een vol-eau-vent van vis te maken, een pesc-au-vent??? Ik ging als volgt te werk:Voor twee personen: twee flinke, stevige vis die niet te makkelijk verbrokkelt (wokmengelingen zijn hier volgens mij goed voor), een halve liter visbouillon, wat room of melk, champignons en (eventueel) wat kleine gehaktballetjes.Vis licht ontdooid maar nog een beetje bevroren (is makkelijker zo) in blokjes gesneden en die samen met de champi en de balletjes in de pan gebakken. Vervolgens visbouillon er bij en afgewerkt/gebonden met melk en wat maizena. Lekker met al die dingen die bij vol-au-vent ook lekker zijn: rijst, gebakken patatjes, frieten...Enige caveat is wel: neem stevige vis en bak hem niet langer dan nodig, want anders is het weliswaar nog steeds even lekker, maar het oogt allemaal wat platter natuurlijk.

12:11 Gepost door Koenie in Recepten | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.