06-12-06

Tomaten gevuld met pasta

gevuldetomatIk liep al lang rond met een recept voor gevulde tomaten. Niet gevuld met gehakt-rijst zoals gebruikelijk, maar met pasta. Ik had nog wat van die kleine schelpjes over van de fédoua vorige week (een recept dat ergens heel lang geleden in mn archief is terug te vinden op deze blog) en die leken me prima geschikt.Natuurlijk kan je ook Griekse pasta of andere kleine pasta gebruiken, maar deze schelpjes (mini conchiglione) zijn uitermate geschikt. Dit heb je nodig voor twee personen: 100gr pasta; vier tomaten, een 300gr kippegehakt (gewoon kan natuurlijk ook maar dit is voor dergelijke gerechten toch echt lekker), wat provençaalse kruiden en een 100g geraspte kaas.Kook de pasta in wat gezouten water (ik gebruik hiervoor trouwens steevast de rijst- en pastabouillonblokjes van Knorr) en bak ondertussen het gehakt samen met de inhoud van de tomaten. (Om de tomaten te vullen moet je ze uiteraard uithollen he, ook het hoedje snij je in stukjes). Kruiden met provencaalse kruiden en ook wat pitteigere dingen.Vervolgens meng je de pasta onder het vogel-groentemengsel en vul je de tomaten. Alles in een ingevette ovenschaal en de overschot van je vulling kap je er gewoon rond (en je zal flink wat over hebben hoor). Hierover de geraspte kaas en dit alles een kwartier in een voorverwarmde oven van een 200 graden. Best lekker, je kan eventueel ook nog wat room erbij kappen voor het de oven in gaat, maar dat is echt niet nodig. Ik denk ook dat je misschien beter paprika's gebruikt ipv. tomaten, want echt heel veel vulling krijg je in een doorsnee tomaat niet in.

10:18 Gepost door Koenie in Recepten | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.