18-12-06

Chinese krabsoep

krabsoep

 

Als zeeeer grote soepliefhebber ben ik altijd blij als ik eens iets anders voorgeschoteld krijg (of kan maken natuurlijk) dan de eeuwige tomatensoep met ballekes. Onlangs zag ik in de ALDI blikjes krab aan spotprijs staan, en dat was natuurlijk het gedroomde excuus om eens chinese krabsoep te maken volgens een recept dat ik ergens van het net geplukt had. Dit heb je nodig:


een blikje (gekookt) krabvlees
1 halve rode paprika (facultatief)

Wat sojascheuten (facultatief)

Wat bamboe (ook facultatief)

1 sjalotje1
1 teentje knoflook
2 blokjes kippenbouillon
1 eetlepel maïszetmeel opgelost in een half glas koud water
1 eetlepel maïsolie
1 ei
sap van 1 citroen (doe ik zelf doorgaans nooit, maar het frist je soep wel op, maar is dus facultatief)
2 eetlepels vissaus (verkrijgbaar in de Sun Wah, niet echt levensnoodzakelijk)
4 eetlepels gehakte koriander (als je het in huis hebt)
2 eetlepels gehakte bieslook
cayennepeper (ook dit is voor mij niet nodig)

Stoof alle groenten aan en kap er het vlees en de verkruimelde bouillonblokjes er bij met 1,5 l kokend water. Effe laten pruttelen en dan giet je er het maiszetmeel bij. Goed goed goed roeren.

Breng de soep op smaak met vissaus, citroensap (...) en cayennepeper (...). Laat de soep 5 minuten trekken op een heel zacht vuur.

Neem de soep van het vuur, klop het ei los, en voeg het toe. Roer krachtig om.

 

15:40 Gepost door Koenie in Recepten | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.