04-01-07

Laatste pasta gerecht van 2006: canneloni met prei en ham

loniVraag me niet waar ik dit ergens gehaald heb want ik weet het zelf niet meer..wie weet heb ik het zelf uitgevonden :-)Voor twee personen heb je volgende dingen nodig: een tiental canneloni-buisjes, drie stengels prei, wat plakjes hesp en een halve liter behamelsaus. Voor dat laatste kan ik ten stelligste de Italiaanse kant en klare behamel uit brik aanraden die je in de Carefour bij de exotische producten vind. Wel wat bijkruiden met nootmuskaat en zout. Afijn; in een ideale wereld zou je een stengel prei schoonmaken en daar een stuk ter grootte van het buisje afsnijden, wat je omwikkelt met de hesp en tenslotte in het buisje schuift. Right. In de praktijk werkt het niet zo vlot..ik had eerst de prei trouwens wat gaargestoomd in een rieten mandje, maar hesp er rond wikkelen en dan in het buisje foefelen..nee, dat lukte niet echt. Ik heb de hesp dus rond het buisje gewikkeld in plaats van rond de prei. De prei ging er nog net in, de overschot heb ik in stukjes gesneden. Misschien hadden die buisjes nu wat groter geweest of als je verse pasta zou gebruiken of lasagnevellen...een ideetje voor later. Ik had trouwens ook veel te weinig buisjes, dus ik had ook nog wat andere kleine paste eronder gemengd, dit alles in een ovenschotel, saus erover, eventueel wat geraspte kaas en twintig minuutjes in de oven..Heeeel lekker.

13:53 Gepost door Koenie in Recepten | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.