16-01-07

Tarwekorrels met tonijn

ble 

Handen omhoog iedereen die nog aan het diëten is!! Het is de tijd van het jaar om onze magen wat rust te gunnen en volgend recept vult prima, maar zal je geen weegschaalkoppijn bezorgen. Dit heb je nodig voor twee personen: 150 gr tarwekorrels (blé), een mengeling van rode, groen en gele paprika, twee kleine blikjes tonijn, een blikje maiskorrels, wat (verse) bieslook, eventueel wat sojascheutjes en tomaten (in blokjes).

Tarwekorrels koken volgens instructies, soja (optioneel en) paprikamengeling bakken, op het laatst de maiskorrels erbij en dit mengen onder de tarwekorrels. Alles verdelen in twee diepe borden en afwerken met de uitgelekte tonijn, tomaten en bieslook.

14:46 Gepost door Koenie in Recepten | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

04-01-07

Een nieuw jaar, een nieuwe leuze.

pangVoor ik het weer vergeet, ook namens de voltallige Koenie-kooktploeg de allerbeste wensen voor het nieuwe jaar. Zoals elk jaar is er ook dit jaar een motto: Food is an important part of a balanced diet. ~Fran Lebowitz. Toen ik dit voor de eerste keer las, vond ik het wel grappig, maar toen ik op het nieuws (reportage goede voornemens) een paar van die kiekens hoorde zeggen dat ze de komende dagen enkel water gingen drinken, vond ik het eigenlijk zo stom nog niet. Afijn, ieder zijn manier, maar neem van mij aan dat je om af te vallen wel degelijk zult moeten eten...Het komt er na de feestdagen bij veel mensen vooral op aan de lever wat op te kuisen en terug leren te genieten van eenvoudige, niet zo overdadige maaltijden. Ik denk dat de meesten daar trouwens wel aan toe zijn na al dat feestgeweld. Wie dacht dat ik uitgebreid heb gekookt tijdens oud naar nieuw moet ik teleurstellen..Net zoals de vorige jaren heb ik het bijzonder simpel gehouden: zero stress: provencaalse scampi (uit een pakje), witloofsoep (uit een pakje), struisvogelsteak (heeeel erg lekkeren uit de Carrefour) met boontjes, kroketten en saus (uit een pakje, snif) en dan nog profiterollekes als desert (uit een pakje ja). Tja, tijdens de feestdagen neem ik niet veel risico's...Enkel met toastjes durf ik nog wel eens wat knutselen, ik kan trouwens van harte die nieuwe kanckebröd toastjes aanbevelen...vraag me nu niet meer van welk merk, maar in elke grotere supermarkt kan je er niet naast kijken deze dagen..Ze zitten in een zwarte verpakking en je hebt ze in twee soorten...Soit, ook in 2007 kokerellen we lekker voort en staan er toch nog enkele 'nieuwe' pastareceptjes op t programma....blijven eten!

14:09 Gepost door Koenie in Recepten | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Laatste pasta gerecht van 2006: canneloni met prei en ham

loniVraag me niet waar ik dit ergens gehaald heb want ik weet het zelf niet meer..wie weet heb ik het zelf uitgevonden :-)Voor twee personen heb je volgende dingen nodig: een tiental canneloni-buisjes, drie stengels prei, wat plakjes hesp en een halve liter behamelsaus. Voor dat laatste kan ik ten stelligste de Italiaanse kant en klare behamel uit brik aanraden die je in de Carefour bij de exotische producten vind. Wel wat bijkruiden met nootmuskaat en zout. Afijn; in een ideale wereld zou je een stengel prei schoonmaken en daar een stuk ter grootte van het buisje afsnijden, wat je omwikkelt met de hesp en tenslotte in het buisje schuift. Right. In de praktijk werkt het niet zo vlot..ik had eerst de prei trouwens wat gaargestoomd in een rieten mandje, maar hesp er rond wikkelen en dan in het buisje foefelen..nee, dat lukte niet echt. Ik heb de hesp dus rond het buisje gewikkeld in plaats van rond de prei. De prei ging er nog net in, de overschot heb ik in stukjes gesneden. Misschien hadden die buisjes nu wat groter geweest of als je verse pasta zou gebruiken of lasagnevellen...een ideetje voor later. Ik had trouwens ook veel te weinig buisjes, dus ik had ook nog wat andere kleine paste eronder gemengd, dit alles in een ovenschotel, saus erover, eventueel wat geraspte kaas en twintig minuutjes in de oven..Heeeel lekker.

13:53 Gepost door Koenie in Recepten | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |