20-02-07

Partygarnalen met pasta

partyshrimpSoms word ik gewoon aangetrokken door de naam van een recept...net zoals in dit geval. Partygarnalen..waar halen ze het..nu ja, met scampi is het in elk geval ook heel lekker:Voor 2 personenMen neme een 20 tal scampi. Stoof daarna 6 eetlepels versnipperde sjalot aan in olijfolie en voeg de ontdooide partygarnalen toe. Kruid met peper en zout. Voeg een pakje Ontdooide Hollandaise-saus en een scheutje witte wijn toe en meng goed. Breng eventueel op smaak met mosterd*, roze peperkorrels en bieslook. Dit laatste heb ik niet gedaan, maar soit. Kook 200g pasta beetgaar. Stoof nu 1 doosje spinazie in een beetje boter. Kruid met peper en zout en meng bij de gekookte pasta zoals je met pesto zou doen..Laat me trouwens opmerken dat dit hondsmoeilijk is om te doen...ik geloof dat ik de verkeerde spinazie heb gebruikt (blad ipv gehakt of omgekeerd)..Anyway, tis...speciaal...

14:30 Gepost door Koenie in Recepten | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

16-02-07

Romige ovenschotel met tonijn

romigetonijnDit recept komt helemaal uit Neeydurland, waar ik het op een fiche in de AH vond (leuke supermarkt trouwens, vooral als je op zoek bent naar kant en klaar ideetjes). Anyway, dit heb je nodig voor een tweetal personen:Pak aardappelschijfjesErwtjes, een paar soeplepels (diepvries)MaisRode paprika in blokjesUitjeLookTwee blikjes tonijnEen flesje (light uiteraard) roomDe aardappelschijfjes kan je best alvast een tiental minuutjes laten koken, dan zijn ze zeker gaar genoeg. Ondertussen verwarm je een oven op 200 graden en fruit je in de pan de ui, look en vervolgens de mais, erwten en niet helemaal uitgelekte tonijn samen met de room. Alles in een ovenschotel, aardappelschijfjes erover en dit een goed half uurtje in de oven zodat er zowat een korstje op de aardappelschijfjes komt.Niet echt zo heel erg geslaagd dit gerechtn maar het bracht me wel op een handvol ideën voor nieuwe eigen recepten die je binnenkort hopelijk zal kunnen lezen onder de noemer 'rondpotjes'.

11:28 Gepost door Koenie in Recepten | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Koenie kookt niet

noeatToch wel, ik kook nog altijd met liefde en vreugde, maar bloggen is er de laatste tijd helaas niet meer van gekomen..ik ga dat zeker de komende weken proberen goed te maken, maar in tegenstelling van wat sommigen misschien vreesden, ben ik niet bezweken onder mn eigen kooksels :-)

11:20 Gepost door Koenie in Recepten | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |