11-04-07

Ah Aardappelomelet met rookworst

aardappelomeletElk excuus om eens één van de lekker Nederlandse rookworsten te gebruiken is goed voor mij. Bij ons vind je doorgaans enkel de rookworsten van Herta (overigens ook prima), maar in Nederland heb je in elke supermarkt wel wat meer variaties; waaronder een 'magere' versie. Maakt niet uit welk je voor de Albert Heijn aardappelomelet gebruikt hoor. Dit heb je nodig (ik heb wel het oorspronkelijke recept wat verkoeniet):

optioneel: 2 uien
6 eetlepels olijfolie
half pak aardappelschijfjes (celavita)
1 rookworst (250 g)
4 eieren
optioneel: 3 bosuitjes
een tomaat in schijfjes

Oven op 200 °C voorverwarmen. Uien pellen en snipperen. In koekenpan helft olie verhitten en helft ui en aardappelplakjes 5 min. bakken (erventueel de schijfjes eerst wat koken). Rookworst in dunne plakjes snijden. In quichevorm aardappelplakjes en rookworst door elkaar leggen. Eieren loskloppen. Bosui schoonmaken en in ringetjes snijden. Bosui over aardappels strooien en eimengsel erop schenken. Tomaten op dit alles schikken en in midden van oven in 25 min. gaar en goudbruin bakken. Heel errug smakelijk, alleen overheerst de worst wel een beetje van smaak en hoewel ze natuurlijk lekker is, vond ik dat toch een beetje vervelend...Meer ei-smaak is wenselijk.

11:57 Gepost door Koenie in Recepten | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.